De beste video's in marketing, technology & design Over ons »

Pepsi krijgt hoon van de wereld (ok, Twitter en Facebook) over zich heen

door Bram Koster om 9:00 op 5 april 2017 in Commercials
Werkt deze video "Pepsi krijgt hoon van de wereld (ok, Twitter en Facebook) over zich heen" niet?
Met onderstaande knop meld je het ons. Alvast bedankt!
Laat je mailadres achter als je wilt dat we je op de hoogte houden.

Werkt de video niet?

Youp van ’t Hek zei ooit: het maakt niet uit hóe ze over je praten, áls ze maar over je praten. Of je het daarmee eens bent, bepaalt of je de nieuwe Pepsi-commercial geslaagd vindt.

Met die commercial wil Pepsi meeliften op de golf van activistische advertising – denk bijvoorbeeld aan de commercials van Budweiser en 84 Lumber rond de Super Bowl.  Dat doet het echter door doodleuk te claimen alsof het de protesten tegen de toenemende ongelijkheid in de VS heeft uitgevonden. En dat met Kendall Jenner in de hoofdrol, het halfzusje van de Kardashians, niet bepaald de meest activistische familie in dat land.

De commercial leidt dan ook tot flinke ophef op social media. Maar misschien was dat wel precies de bedoeling?

Update 6 april, 9:55 uur: Pepsi heeft besloten de commercial terug te trekken. Het origineel is niet meer beschikbaar, bovenstaande kopie zal ook wel snel offline gehaald moeten worden.

Reageren 1 reactie
  • Misja
    “Wanneer dit ( https://twitter.com/pepsi/status/849679114416115714 ) je statement is, lijkt het mij absoluut niet de bedoeling om zoveel negatieve oproer te hebben veroorzaakt. In tegendeel, ik ben bang dat er gehoopt werd op positieve reacties; al is het zo slecht dat je bijna gelooft dat Coca Cola de commercial heeft gemaakt om Pepsi een kopje kleiner te maken. De grootste winnaar na deze commercial is de YouTube community, waar Pepsi eerder al haar ads had weggehaald om niet meer afgespeeld te kunnen worden bij controversiële YouTube video's. De ironie...”
Alle reacties tonen

Suggesties