De beste video's in marketing, technology & design Over ons »

Zoek de verschillen: Apple’s acteurs vs. de mensen achter de tweets

door Kjell de Raad om 16:00 op 1 maart 2017 in Commercials en Technologie
Werkt deze video "Zoek de verschillen: Apple’s acteurs vs. de mensen achter de tweets" niet?
Met onderstaande knop meld je het ons. Alvast bedankt!
Laat je mailadres achter als je wilt dat we je op de hoogte houden.

Werkt de video niet?

Een maand voordat Apple vermoedelijk zijn vernieuwde iPads introduceert start de techmagnaat met een nieuwe reclamecampagne voor de iPad Pro. Korte filmpjes van 15 seconden.

In de reclame luistert Apple naar de problemen van de ‘gewone gebruiker’. Ze gaan in op tweets over aan computers en iPads gerelateerde problemen, zoals een slechte internetverbinding of een virus op je PC. En geen verrassing: “Wij van WC eend adviseren natuurlijk WC eend”.

Zo gewoon zijn de mensen in de commercial echter niet. Die ‘echte mensen’ zijn vervangen met acteurs (inclusief profielfoto). Dat levert een paar verrassende wendingen op. Zo wisselen een aantal verzenders van de tweets van huidskleur. De originele twitteraars waren waarschijnlijk niet etnisch divers genoeg. Ik zocht de originele tweets erbij: zoek de verschillen!

Video 1:

Video 2:

Video 3:

Video 4:

Video 5:

 

Reageren 1 reactie
  • Slordige notities en rommelig bureau in nieuwste iPad-reclamespots
    “[…] gaan bespreken. Wel is er iets anders om te vertellen, namelijk het feit dat de mensen in de video helemaal niet lijken op de persoon die de oorspronkelijke klaagtweet postte. Een voorbeeld daarvan is hieronder te zien, […]”
Alle reacties tonen

Suggesties