De beste video's in marketing, technology & design Over ons »

Christiaan Alberdingk Thijm over Geenstijl-kwestie: “Ik heb moeite met de steun van twee kranten en twee ministers”

door Bram Koster om 16:00 op 15 mei 2017 in Interview
Werkt deze video "Christiaan Alberdingk Thijm over Geenstijl-kwestie: “Ik heb moeite met de steun van twee kranten en twee ministers”" niet?
Met onderstaande knop meld je het ons. Alvast bedankt!
Laat je mailadres achter als je wilt dat we je op de hoogte houden.

Werkt de video niet?

De oproep tot een adverteerdersboycot van GeenStijl en Dumpert maakt veel los. Christiaan Alberdingk Thijm, mede-oprichter van advocatenkantoor Brandeis, schreef hierover een scherpe column in NRC. Ook in dit interview met 7 Ditches gaat hij in op deze kwestie: “Ik heb moeite met de steun van twee gezaghebbende kranten en zelfs twee ministers.” En: “Om een heel platform te boycotten vanwege een aantal vrouwonvriendelijke publicaties, dat is, wat wij als juristen zeggen, disproportioneel.”

Over de bestaande wetgeving en gedragscodes op het gebied van privacy en vrijheid, de noodzaak tot actievere melding van misbruik en de verantwoordelijkheden van platformen als Facebook. “Er wordt nu nog niet snel genoeg gereageerd. Je moet snel optreden en een goed team klaar hebben staan om dat te doen. Google heeft dat inmiddels door schade en schande redelijk onder de knie. The right to be forgotten is inmiddels geïntroduceerd.”

Via 7 Ditches

Reageren 0 reacties

Suggesties