De beste video's in marketing, technology & design Over ons »

De waarde van persoonlijkheid en personalisering volgens de wetenschap

door Bram Koster om 9:00 op 14 april 2017 in Interview
Werkt deze video "De waarde van persoonlijkheid en personalisering volgens de wetenschap" niet?
Met onderstaande knop meld je het ons. Alvast bedankt!
Laat je mailadres achter als je wilt dat we je op de hoogte houden.

Werkt de video niet?

Sandra Matz is ‘computational psychologist‘ en ‘consumer researcher‘ aan de University of Cambridge. Zij onderzoekt hoe de theorie van psychologie gecombineerd kan worden met big data voor personalisatie en het verbeteren van de gebruikerservaring. Die personalisatie, die kan plaatsvinden in de communicatie, maar ook in het product of dienst dat je aanbiedt, levert in haar onderzoek aanzienlijke stijgingen in ctr, maar vooral in conversie.

In dit interessante interview gaat ze in op een flink aantal vragen en onderwerpen, zoals hoe geld wél gelukkig kan maken, het terugbrengen van het menselijke element in online, de waarde van experimenten ‘in real life‘ in plaats van in een laboratorium en hoe online een expressie is van offline.

In het interview komen ook de 5 persoonlijkheidskenmerken van het OCEAN-model ter sprake: openness (openheid), conscientiousness (zorgvuldigheid), extraversion (extraversie), agreeableness (servicegerichtheid) en neuroticism (emotionele stabiliteit). Oplettende lezers van Marketingfacts.nl kennen deze kenmerken uit een artikel over het bedrijf Cambridge Analytica, dat het Trump met personalisatie hielp de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen. Ook op dat aspect komt Matz terug in dit interview.

De transcriptie van het interview en timing van de verschillende vragen vind je terug op de website van CaPPr.

Reageren 0 reacties

Suggesties