De beste video's in marketing, technology & design Over ons »

“2017 is een jaar van wake-up calls”, volgens ‘wekker’ Marc Pritchard (P&G)

door Bram Koster om 12:34 op 15 september 2017 in Presentaties
Werkt deze video "“2017 is een jaar van wake-up calls”, volgens ‘wekker’ Marc Pritchard (P&G)" niet?
Met onderstaande knop meld je het ons. Alvast bedankt!
Laat je mailadres achter als je wilt dat we je op de hoogte houden.

Werkt de video niet?

2017 is een jaar van wake-up calls, volgens P&G’s chief brand officer Marc Pritchard. En hij kan het weten, want hij was de wekker.

In januari van dit jaar schudde hij de online-advertisingmarkt wakker tijdens een event van IAB, door te pleiten voor verregaande transparantie en brand safety. En als grootste adverteerder ter wereld, nam het bedrijf daarin het voortouw.

Het leidde o.a. tot een besparing van 100 miljoen dollar op online advertising, zonder dat het merkbaar effect had. Direct werden er vragen opgeworpen of dit het einde van online advertising inluidde. Onzin natuurlijk, wat ook wel blijkt uit Pritchards eigen woorden tijdens de DMEXCO van deze week. Daarin noemt hij die besparing “a little timeout” (12:30).

Terug naar het jaar 2017: het was het jaar “the bloom came of the rose for digital media“. Online advertising werd 21 jaar en overvleugelde voor het eerst televisiereclame qua uitgaven.

Tegelijkertijd hebben merken zich ontwikkeld tot verantwoorde wereldburgers temidden van alle politieke en andere onrust. En dat laatste is belangrijk, want er liggen volgens Pritchard grote kansen voor merken “to not only do well in business, but to do good“.

Kijktip, deze oproep aan alle marketeers van een marketeer die de kar durft te trekken.

Reageren 0 reacties

Suggesties