De beste video's in marketing, technology & design Over ons »

Hoe je klantgedrag kunt beïnvloeden met digitale marketing #digitalwednesday

door Bram Koster om 16:45 op 3 mei 2017 in Presentaties
Werkt deze video "Hoe je klantgedrag kunt beïnvloeden met digitale marketing #digitalwednesday" niet?
Met onderstaande knop meld je het ons. Alvast bedankt!
Laat je mailadres achter als je wilt dat we je op de hoogte houden.

Werkt de video niet?

De principes van Cialdini over persuasion kennen we (al járen). Maar leveren ze altijd op wat je had verwacht? En in welke context, voor welke type persoon, in welke combinatie? De techniek en mogelijkheden om mensen online te verleiden tot bepaald gedrag, zijn inmiddels veel verder ontwikkeld. En er zijn nieuwe inzichten, met name gebaseerd op daadwerkelijk gedrag (data). In deze editie gaan we ‘beyond Cialdini’.

Op 19 april jl. vond de vierde editie van Digital Wednesday plaats in Eindhoven. Voor diegenen die er niet bij waren, vind je hier de video’s van de drie sprekers.

Rodger Buyvoets, CroBox – De combinatie van psychologie en machine learning
De ‘Cialdini-principes’ werken in veel gevallen niet zoals je zou verwachten. Rodger gebruikt consumer-psychologie en machine learning om merken te helpen betere profielen van klanten te maken. CroBox biedt software dat klantgedrag analyseert en hierop aangepaste campagnes maakt.

Jorn Craeghs, SUE – Klant(gedrag) begrijpen voordat je het kunt veranderen
Jorn gelooft dat persuasion beter gaat wanneer je verder kijkt dan de CTR van een button. Hij gelooft dat je eerst moet kijken naar het gedrag van klanten en hun customer journey en probeert te begrijpen waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Zo je wilt: ultiem de klant begrijpen. Pas dan kan je het gedrag van je klant werkelijk veranderen.

Willem-Jan Renger, Innovation Studio (HKU) – Gedrag beïnvloeden met gaming(design)
Als hoofd van de Innovation Studio houdt Willem-Jan zich bezig met de mogelijkheden van gedragsverandering door leerprocessen. Geen leerprocessen die iemand door middel van een studieboek doorloopt, maar gebaseerd op ontwerpprincipes en -methoden die gebruikt worden bij het ontwerpen van games.

Reageren 0 reacties

Suggesties